Répakrémleves paradicsommal

Header Image: 
Répakrémleves paradicsommal

Hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 3 dl paradicsomlé
  • 4 dl húsleves alaplé
  • só, bors
  • 1 db vöröshagyma
  •  vaj
  • 20 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom

Elkészítés:

A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, majd kevés vajon megpirítjuk az aprított vöröshagymával.

Felöntjük a húsleves alaplével, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet is és puhára főzzük. Leszűrjük, a sárgarépát turmixgépbe tesszük, a levét pedig a kívánt krémesség eléréséig adagoljuk hozzá. Végül ízlés szerint fűszerezzük.

A spenótot egy kevés vajon, az apróra vágott fokhagymával együtt megfonnyasztjuk és tálaláskor krémleves tetejére helyezzük.