Macaron-mandulás habcsók
Tészta:
- 3 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 125 g mandulaliszt
- 2 csepp ételfesték (tetszés szerint)
Krém:
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 2 db tojássárgája
- 60 g porcukor
- 60 g vaj
Elkészítés:
A habcsókok elkészítéséhez szitáljuk bele egy tálba a mandulalisztet a porcukorral. Verjük fel a tojásfehérjét lágy habbá a Dyras kézi mixerünk segítségével, majd adagoljuk hozzá a cukrot és az ételfestéket addig, amíg fényes habot kapunk. Adjuk hozzá az átszitált mandulalisztes keveréket és szilikonlapáttal lassan keverve dolgozzuk össze. A masszát töltsük habzsákba, majd készítsünk belőle 3-4 cm-es kúpokat a sütőpapírra. Ezután pihentessük egy órát, végül 150 °C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre a habcsókokat.
A krém összeállításához reszeljük le a citrom héját és facsarjuk ki a levét, majd keverjük hozzá a tojássárgáját és a porcukrot. Vízgőz fölött főzzük össze a krémet, amíg sűrű nem lesz. Amikor már langyosra hűlt a krém, kis darabokban adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és keverjük simára vele.
A macaronok összeállításához 2 habcsók közé, töltsünk krémet, majd pihentessük 1-2 órát, amíg kellően meg nem puhul.