Magos kenyér

Header Image: 
Dyras kenyérsütő

Hozzávalók:

400 ml víz

2 evőkanál olaj

620 g búzaliszt

2 teáskanál só

1 csomag instant élesztő

3 teáskanál cukor

2 púpos teáskanál szezámmag

2 púpos teáskanál napraforgómag

2 púpos teáskanál lenmag

Elkészítés:

Először a langyos vizet öntjük a kenyérsütő tartályába, majd az olajat, utána jön a liszt és a magvak.

A betöltött hozzávalók tetején két különálló kis lyukat alakítunk ki, az egyikbe helyezzük az élesztőt és a cukrot, a másikba a sót.

Ügyeljünk rá, hogy az élesztő ne érintkezzen a folyadékokkal és a sóval!

Ha minden alapanyag a tartályba került, a tartályt a helyére tesszük, kiválasztjuk az alap fehér kenyér programot, az 1 kg-os súlyt és a tetszőleges héjszínt, majd elindítjuk a programot.

Ha későbbre tervezzük a sütést, beállítjuk az időzítőt.

Ha lejárt a program, minél hamarabb kivesszük a kenyeret a gépből.

Még forrón konyaruhába burkoljuk, majd miután teljesen kihűlt, nejlontasakba tesszük.

 

 

https://euronics.hu/termekek/dyras-bm-706wh-kenyersuto/p/242350