Moelleux

Header Image: 
MOELLEUX_DYRAS

A Moelleux egy francia sütemény, ami olyan mint egy forrócsoki, mégis a külseje dermedt. Elkészítése a Dyras eszközök segítségével rendkívül egyszerű és bármikor jól esik egy finom ebéd után.

 

 

 

 

 

  • 15 dkg finomliszt
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj

Krém

  • 200 ml habtejszín
  • 15 dkg eper
  • 4 dkg porcukor

Elkészítés

Olvasszuk meg a vajat és a csokoládét egy serpenyőben, figyeljünk, hogy alacsony lángon készítsük, nehogy odaégjen.  Majd a Dyras HM751ALP-G keverőtálban verjük habosra a tojásokat és adjunk hozzá cukrot, majd lisztet. Csurgatva, adagoljuk hozzá az olvasztott csokoládét és keverjük egyenletesen simára. Öntsük tortaformába, majd 180 fokon, 20 perc alatt süssük készre. Ha elkészül, hagyjuk kihűlni.

Eközben, készítsük el az eperkrémet. Keverjük össze cukrot és az epret a Dyras botmixer segítségével. Majd egy külön tálban, verjünk kemény habot a tejszínből és adjuk hozzá az epret..

A kész krémet csurgassuk a tésztára, majd ízlés szerint, gyümölcsökkel díszítsük.

Eper krém helyett csokikrémmel és gyömölccsel tálalva is nagyon finom.