Ujhelyi Nelli Tiramisu receptje

Hozzávalók:
4 tojás
4 ek. cukor
1 csipet só
1 cs. vaníliás cukor
500 g mascarpone
3-4 ek. cukrozatlan kakaópor
2 nagy adag kávé – hozzá édesítő vagy cukor
kb. 30 db babapiskóta
25x35 cm-es magas falú tál
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval a forgótálas mixeremben elkezdem habosra verni. Amíg dolgozik a kis gépem, addig lefőzök 2 nagy adag kávét, kiöntöm hűlni és édesítem egy kevés édesítőszerrel, vagy cukorral. Ha elkészült a hab, átlapátolom egy tálba, majd az üresen maradt keverőtálba teszem a tojássárgákat, a 4 evőkanál cukrot (vagy az annak megfelelő édesítőszert), a vaníliáscukrot és újra átadom a terepet a mixeremnek. Ezalatt kiveszem a hűtőből a mascarponét. 1-2 percnyi habosítás után hozzáadagolom a tojássárgás-cukros mixhez a mascarponét, és újra felteszem keverni. Ezalatt bekészítem a magasfalú edényt, előveszem a babapiskótákat és a kávét. Amint elkészült a mascarponés krémem, óvatosan hozzálapátolom a tojásfehérje habot és ezzel kész is a krémem, jöhet a rétegezés. A babapiskótákat egyesével belemártom a kávéba, majd szétterítem az edény alján egy sorban őket. Ezután jön rá egy réteg krém, majd újra egy réteg babapiskóta és rá még egy réteg krém. Ezzel el is készültem, mehet a hűtőbe jó pár órára. Tálalás előtt cukrozatlan kakaóport hintek a tetejére, és kész a zseniális tiramisu!