Magos kenyér
Hozzávalók:
400 ml víz
2 evőkanál olaj
620 g búzaliszt
2 teáskanál só
1 csomag instant élesztő
3 teáskanál cukor
2 púpos teáskanál szezámmag
2 púpos teáskanál napraforgómag
2 púpos teáskanál lenmag
Elkészítés:
Először a langyos vizet öntjük a kenyérsütő tartályába, majd az olajat, utána jön a liszt és a magvak.
A betöltött hozzávalók tetején két különálló kis lyukat alakítunk ki, az egyikbe helyezzük az élesztőt és a cukrot, a másikba a sót.
Ügyeljünk rá, hogy az élesztő ne érintkezzen a folyadékokkal és a sóval!
Ha minden alapanyag a tartályba került, a tartályt a helyére tesszük, kiválasztjuk az alap fehér kenyér programot, az 1 kg-os súlyt és a tetszőleges héjszínt, majd elindítjuk a programot.
Ha későbbre tervezzük a sütést, beállítjuk az időzítőt.
Ha lejárt a program, minél hamarabb kivesszük a kenyeret a gépből.
Még forrón konyaruhába burkoljuk, majd miután teljesen kihűlt, nejlontasakba tesszük.
https://euronics.hu/termekek/dyras-bm-706wh-kenyersuto/p/242350