Répakrémleves paradicsommal
2019, október 22 - 16:29
Header Image:

Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 3 dl paradicsomlé
- 4 dl húsleves alaplé
- só, bors
- 1 db vöröshagyma
- vaj
- 20 dkg spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
Elkészítés:
A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, majd kevés vajon megpirítjuk az aprított vöröshagymával.
Felöntjük a húsleves alaplével, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet is és puhára főzzük. Leszűrjük, a sárgarépát turmixgépbe tesszük, a levét pedig a kívánt krémesség eléréséig adagoljuk hozzá. Végül ízlés szerint fűszerezzük.
A spenótot egy kevés vajon, az apróra vágott fokhagymával együtt megfonnyasztjuk és tálaláskor krémleves tetejére helyezzük.