Extra zöld borsófőzelék egészséges(ebb) kivitelben
Megunhatatlan a zsenge, puhán roppanó borsó íze, ami mellé általában sült virslit, tükörtojást, grillezett tofu kockákat vagy épp rántott hagymakarikákat készítünk.
A mai videómban megmutatom nektek, hogyan készítem el az extra zöld borsófőzeléket. Ez az étel tökéletes példája annak, hogy a megszokott ételeinket is lehet egészségesebb formában elkészíteni. A trükk az, hogy a szükséges habarás mennyiségét csökkentjük, és kiváltjuk egy kevés turmixolt zöldborsó péppel. Így alacsonyabb kalória tartalmú, és nem mellesleg vibrálóan zöld színű lesz a főzelékünk.
Az adag 1 embernek 4 étkezésre, vagy 4 embernek egy étkezésre, és értelemszerűen 2 embernek 2 étkezésre elegendő. Bár ismerek olyat, aki majdnem bevágta az egészet egy ültőhelyében – de ezt azért nem javaslom otthoni kipróbálásra.
Hozzávalók:
- 1 kg borsó
- 10 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 dl tej
- 5 dl víz
- egy kevés olaj
- 4 gerezd fokhagyma aprítva
- só
- bors
Elkészítés:
Hevíts fel egy kevés olajat egy serpenyőben, majd add hozzá a borsót. Melegítsd át a borsót, sózd és borsozd meg, plusz add hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Öntsd fel egy kevés vízzel (kb. annyival, hogy ellepje a borsót) és fedő alatt párold puhára. Ezalatt megsütheted mellé a virslit és a tükörtojást. Mikor már viszonylag puha a borsó, vegyél ki belőle 1-2 merőkanálnyit és turmixold össze a tejjel és a liszttel. Majd a zöld színű habarást keverd a borsóhoz. Pár percig még melegítsd össze, illetve ha szükséges javíts az állagon és az ízeken. Nekem például a videózás miatt kicsit jobban elfőtt a borsó leve, így öntöttem utólag hozzá egy kevés tejet. Ha az íze és az állaga is jó, akkor kész! J
Na, ugye, hogy ki fogod próbálni?