Sütőtök krémleves
Néhány hozzávaló, pár trükk és kész is a csodás levesünk.
Süsd meg a tököt, majd kapard ki a héjából. Egy kevés olajon piríts meg néhány apróra vágott fokhagymát. Ezután jöhet rá a sütőtök is, forgasd át az egészet és öntsd fel vízzel. Fűszerezd sóval, borssal, egy kevés gyömbérrel, szerecsendióval, egy leheletnyi chilivel majd fedő alatt főzd kb. 20 percig. Ezalatt egy serpenyőben kevés zsiradékon piríts tökmagokat. Vigyázz, mert pattogni fognak! :D Isteni finom lesz a tökmag, ha pirítás közben megszórod nagyobb szemű sóval.
Ha kész a leves, öntsd át a @dyras.hu turmixkehelybe, és adj hozzá egy kevés főzőtejszínt is. Turmixold össze a levest, kóstold meg, ha szükséges még ízesítsd. Pirított tökmaggal, camambert szeletekkel és friss zöldségekkel tálald.
És, hogy milyen lesz a végeredmény? A megkaramellizált tök íze fantasztikusan párosul a pikánsabb fűszerekkel. A kellemesen lágy krémleves szinte elolvad a szádban, de ha ez nem lenne elég, a gasztroélmény i betűjére a megolvadt camambert teszi rá a pontot. Aztán, folytatva a kalandozást, ha egy újabbat kanalazol a levesből, a friss zöldségekre és a keményebb textúrájú sós magokra harapva, robban az ízbomba a szádban.
Valami zseniális ízélményben lesz részed!